Select Menu

Slider

könyvek

szerző

Sport

Gazdaság

Fotóalbum

Vendéglátás

Videók

» » » Könyvkiadónk ajánlata
«
Következő
Újabb bejegyzés
»
Előző
Régebbi bejegyzés

Könyvkiadónk, az Irodalmi Füzetek Sorozatába várja az újabb szerzők jelentkezését. A közel fél éve indult projektben eddig 20 alkotónak jelent meg Önálló kötete, 17.000 példányban. 

Miről is szól az Irodalmi Füzetek Sorozat?

Az Irodalmi Füzetek Sorozat, egy kötött formájú, kortárs kezdő és elismert szerzők verseit, meséit, esszét, illetve regényeit tartalmazó könyvsorozat.
Egy kötetben csak egy szerző jelenik meg, 80-120 oldalas terjedelemben, A5-ös formátumban, színes, általunk szerkesztett (vagy éppen a szerzővel történő egyeztetés után kivitelezett) borítóval.
Az Irodalmi Füzetek Sorozat belívei nem tartalmaznak fotót vagy grafikát. Kizárólag csak a szöveges részre korlátozzuk a belívek tartalmi részét.

Hogyan kerülhet valaki bele a sorozatba?

Először is elküldi anyagát (az alkotásokat egy dokumentumba bemásolva, csatolmányként küldi el) a info@polusonline.com e-mail címre, majd felveszi a kapcsolatot a kiadóval a 0630 406 8169-es telefonszámon, ahol bővebb információkat kér a részletekről, vagy az itt leírtakban meg nem értett kérdéssekkel kapcsolatban felveszi kérdéseit.

Mennyi az Önrész? Hogyan is működik az elszámolás?

Először is a könyvkiadás Önrészes. Az Önrész 45.000 forint, amiért a szerző első körben 50 kötetet vihet magával. A további első nyomásra megjelent kötet eladásából befolyt összeget a könyvek utánnyomására fordítjuk, ami azt jelenti, hogy a második körben a szerzőnek 100 Önálló kötete kerül piacra.
A második utánnyomásból eladott kötetek befolyt összegének 25 %-át (25.000 forint) visszaosztjuk a szerzőnek.
Ezt követően, a harmadik körben már 200 példányt nyomunk, amelynek eladása esetében a szerző szintén a fent említett 25 %-ot kapja meg mint szerzői jogdíjat. Ezúttal a szerzői jogdíj 50.000 forint.
A negyedik körben 500, míg az ötödik körben 1000 könyvet nyomunk ki. A szerző minden esetben a megkapja a 25 %-os jogdíjat, ami 1000 eladott példány után 250.000 forintot jelent.

A könyv szerkesztési és kiadási procedúrája.

Amennyiben sikerül megállapodni a könyvkiadással kapcsoltban, a szerkesztőcsapat megszerkeszti az Ön könyvének borítóját, amit elküld Önnek. A könyvborító megszerkesztését követően Ön átutalja számunkra a fent említett Önrészt.
Amennyiben tetszik a borító (amely ezúttal az Ön nevét és a kötet címét is tartalmazza), elindul a kivitelezési folyamat.
El kezdjük formázni az Ön kötetének belíveit, miközben folyamatosan tartjuk a kapcsolatot Önnel, esetleges stilisztikai és formázási kérdések megbeszélése érdekében.
Amikor a kötet végére értünk a szerkesztéssel. Írunk önnek, hogy küldje el a borító hátoldalára szükséges adatokat. Egy egy mondatos Önéletrajz, valamint egy profilkép.
Amikor a hátsó borítóval is kész vagyunk elküldjük a nyomdába az Ön kötetét és átutaljuk a nyomda számára a 40.000 forintos nyomtatási költséget.
Ahogy ezt megtettük a nyomda két-három héten belül értesít arról, hogy a könyvek elhozhatók. Ekkor postázzuk Önnek az 50 darabot is, amit akár gyorsfutár szolgálattal, akár személyesen juttatunk el Önnek.

Mi lesz a másik 50 könyvvel?

A másik 50 könyvből 6 darabot elküldünk az Országos Széchenyi Könyvtárnak – mint köteles példányt. A megmaradt 44 darabot pedig terjesztőinken keresztül juttatjuk el az ország több településére is, valamint partner boltjainkba, ahol az Irodalmi Füzetek Sorozatot meg lehet kapni.
Ugyanakkor ebből a példányszámból postázunk a sorozatunk minden kötetére igényt tartó rendelői bázisunknak is.

Miben segítheti a könyvkiadót?

A könyvkiadó és a kiadványok portáljainak, illetve kiadványainak népszerűsítésével, akár az interneten, akár nyomtatott formában. A nyomtatott formában történő népszerűsítésre egyelőre szórólapokat, de a későbbiekben egy saját folyóiratot is biztosítunk, amelyben az általunk kiadott könyveket népszerűsítjük.
Ugyanakkor bármelyik internetes portálunkra tölthet föl az Ön települését, illetve környékét érintő híreket, hogy ezáltal is belopja magát az ott lakók szívébe.

Miért válasszon minket?

A választás szabadsága mindenkinek megadatott. Nem kötelező minket választani. De úgy nem is tudunk garantálni semmit. Ha minket választ, akkor igen.
Egy olyan könyvsorozatnak lehet részese, amely túl fog élni minden rendszert, és amelybe nemcsak büszkeség lesz benne lenni, hanem anyagilag is meghozza a gyümölcsét.
Ezen felül pedig egy olyan jó csapathoz fog tartozni, akikkel érdemes találkozni, akikkel érdemes együtt dolgozni és akik, bár külön-külön személyiségként, de nagyon szépet és nagyon jót tudnak adni a világnak és egymásnak.
Egyszerűen azt, ami manapság annyira fontos mindenki számára. Barátságot és szeretetet. Valamint egy jó, összetartó és egymásért dolgozó közösséget.
Tisztelettel:
Nagy Krisztina kiadóvezető

«
Következő
Újabb bejegyzés
»
Előző
Régebbi bejegyzés